top of page

Hetaste wellnesstrenderna 2024!

Året 2024 har öppnat upp för spännande möjligheter inom återhämtning och wellness, och vi på Lyfe Nordic är stolta över att introducera dig till de senaste teknologierna och behandlingarna som kommer att definiera detta år. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära trenderna för återhämtning och wellness i år.
1. Isbad och bastu

Kombinationen av isbad och bastu har länge varit en favorit bland idrottare och

hälsoentusiaster för dess förmåga att påskynda återhämtning, minska inflammation och bygga mental uthållighet. Genom att exponera kroppen för kyla och värme (kontrastterapi), stimuleras blodcirkulationen och musklerna får snabb lindring från smärta och träningsvärk. På Lyfe Nordic erbjuder vi Zerobody Cryo, världens första torra isbad, som inte bara är effektiv utan också bekväm och säker att använda.


2. Rödljusterapi

Det röda ljusets kraft för att främja cellförnyelse och läkning har gjort det till en essentiell del av återhämtning och wellness. Genom att exponera kroppen för specifika våglängder av rött ljus och nära infrarött ljus (NIR) kan du bl.a. förbättra hudhälsan genom att öka kollagenproduktionen, minska inflammationen i kroppen, minska smärtor i leder och stärka immunförsvaret. På Lyfe Nordic erbjuder vi två premium-teknologier inom rödljusterapi: Red Light Pod och Red Light Panel. Teknologierna är skräddarsydda för att passa verksamheter som gym, spa, kliniker etc.


3. Digital detox

I en värld där vi är konstant uppkopplade och bombarderade med information dygnet runt, blir det allt viktigare att ta tid för att koppla bort och återhämta sig från den digitala världen. Digital detox har blivit en het trend för 2024, där allt fler människor väljer att stänga av sina enheter under en viss tid varje dag för att återhämta sig mentalt och känna sig mer närvarande i sina liv.


4. Kryoterapi

Kryoterapi, och specifikt helkroppskryoterapi (whole body cryotherapy) har blivit en av de mest eftertraktade behandlingarna inom "biohacking" för att främja återhämtning

och stärka immunförsvaret. Genom att exponera kroppen för extremt kalla

temperaturer under en kort period kan man uppnå en rad hälsofördelar, inklusive

minskad inflammation, ökad energi och förbättrad sömnkvalitet.


Lyfe Nordic erbjuder den senaste och mest avancerade teknologin av elektrisk kryokammare på marknaden: PowerCab. Denna elektriska kryokammare utmärker sig genom att vara den kallaste enheten (-120 grader) och ha lägst elförbrukning, två viktiga parametrar som säkerställer resultat för kund och lönsamhet för verksamheten. Dessutom är PowerCab utrustad med toppmoderna funktioner såsom integration med Apple Health, patenterad Air-Curtain technology och personliga behandlingsdatabaser för varje kund.


5. Meditation & mindfulness

I en värld fylld med stress och ångest blir mindfulness och meditation alltmer populärt som verktyg för att hantera och övervinna dessa utmaningar. Genom att ta sig tid varje dag för att stilla sitt sinne och fokusera på nuet kan människor hitta lugn och klarhet mitt i livets hektiska tempo. Olika appar och företag på marknaden jobbar i hög takt för att ta fram program som kan hjälpa människor i denna resa.


6. Dry Floating

Dry Floating med Zerobody från Starpool är en av de mest innovativa behandlingarna för total kropps- och sinnesavslappning. Genom att sväva viktlöst i 400 liter varmt vatten (utan att bli blöt) kan du uppleva en känsla av total återhämtning som inte kan replikeras på något annat sätt. Effekterna av dry floating har vetenskapligt bevisats vara bl.a. förbättrad sömn, minskad stress, ångest & depressionsrelaterade symptom samt snabbare fysiskt & mentalt återhämtning. Lyfe Nordic är stolta över att erbjuda denna banbrytande teknologi exklusivt i Skandinavien till verksamheter som vill erbjuda en simpel men avancerad behandling för att återställa både kropp och sinne.


7. Social Wellness

Behovet av verklig, meningsfull samhörighet och välbefinnande är något som har ökat drastiskt i vår moderna värld. Även om människor är mer uppkopplade och "sociala" än någonsin, visar ändå statistiken att känslan av ensamhet är större. De sociala wellnessklubbarna har kommit in i bilden som en livgivande trend och har blivit otroligt populära i främst USA eftersom att det ger en meningsfull upplevelse och connection med likasinnade människor. Exempel på sådana klubbar är Remedy Place, HEIMAT & Artha. 

Teamet på Lyfe Nordic är dedikerade till att erbjuda innovativa teknologier som tar din verksamhet till nästa nivå. Genom att samarbeta med oss får verksamheter tillgång till toppmoderna teknologier och behandlingar som kan hjälpa deras kunder att uppnå sina hälsomål på ett effektivt och meningsfullt sätt.


Vårt mål är att vara din pålitliga partner och möjliggöra framgång genom investeringar i våra wellnessteknologier. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad och bidra till att skapa en framtid där hälsa och välbefinnande är tillgängligt för alla.


Utfoska alla våra teknolgier här.
Comentarios


bottom of page