top of page

5 saker du bör veta om massagepistolerPerkussiv terapi. Massagepistoler. Theragun. Det där med massageapparaten du såg på Instagram häromdagen. En enkel internetsökning kommer att generera de hundratals massagepistoler som finns där ute, med variationer i pris, färg, tillbehör och mycket mer. Så varför köpa en högkvalitativ enhet när det finns massageapparater som kostar femhundra kronor och verkar göra exakt samma sak?


Som pionjärer inom perkussiv terapi och skapare av den ursprungliga "massagepistolen", är Therabodys svar tydligt. När det kommer till kroppen är verklig lättnad ett resultat av teknik som stöds av vetenskap, experter, feedback från riktiga människor och obeveklig ingenjörskonst och forskning. Det är därför Theragun verkligen är en apparat inom perkussiv terapi, inte bara en vanlig massagepistol. (För mer om varför detta är en viktig skillnad, se avsnittet "Djupet är viktigt" nedan.) Dessutom är kvalitet en av de största övervägandena när du köper en massagepistol — du vill investera i något som står pall mot tidens tand.


Här är vad du bör överväga när du försöker hitta rätt massagepistol för dig.


KÖPARENS GUIDE TILL: HÖG KVALITET

Sanningen om hållbarhet


Oavsett om din massagepistol kommer att användas av alla i ditt hushåll eller om du tar den med dig på språng i din gymväska, är det viktigt att komma ihåg exakt hur mycket du kommer att använda enheten. Hållbarhet är en av de största skillnaderna mellan en högkvalitativ massagepistol och billiga knock-offs skapade för att utnyttja trenden bakom massagepistoler.


Hållbarhet börjar med kvaliteten på en massagepistols komponenter och material. Theraguns borstlösa motor av kommersiell kvalitet gör inte bara noll kompromisser när det gäller kraft och prestanda, alla andra delar av enheten är genomtänkt designade med högkvalitativa material, särskilt anpassade för sitt syfte. Å andra sidan går den spröda, billiga plasten i andra massagepistoler ofta sönder lätt när du tappar enheten, eller till och med bara vid regelbunden användning.


KÖPARENS GUIDE TILL: BEHANDLINGSKVALITET

Djupet är viktigt


De flesta massagepistoler ser ut att fungera på samma sätt, men titta lite närmare och du kommer att upptäcka att vissa massagepistoler sträcker sig fram och tillbaka på kortare avstånd än andra. För de flesta märkena på massagepistoler är detta avstånd godtyckligt valt inom ramen för deras design och tillverkning. Theraguns exakta, vetenskapligt kalibrerade 16 mm amplitud är det som verkligen gör den unik. På detta avstånd når Theragun 60 % djupare in i musklerna än genomsnittliga massageapparater eller massagepistoler. Det är sann perkussiv terapi. Det är skillnaden som Theragun erbjuder.KÖPARENS GUIDE TILL: SNABBHET

Ökad snabbhet betyder inte bättre resultat


De flesta höghastighetsmassageapparater med låg amplitud vibrerar snabbt och gör huden okänslig. Utöver bara vibrationer lämnar Theragun faktiskt hudens yta 40 gånger per sekund. Ett hastighetsområde på 1750 – 2400 slag per minut kalibrerades vetenskapligt för att enheten skua kunna rikta in sig på ett lokaliserat område av kroppen utan att hjärnan vänjer sig vid stimuleringen. Den erbjuder också anpassning för en lättare touch, samtidigt som behandlingskvaliteten bibehålls.


KÖPARENS GUIDE TILL: LJUD

Tyst och kraftfull? Ja, en massagepistol kan vara båda.


Ingen existerande motor kunde leverera den oöverträffade kraften hos en Theragun och samtidigt fungera tyst, så Therabody skapade sin egen. Theraguns kommersiella borstlösa motor med QuietForce Technology™ levererar tyst upp till 27 kg utan stallkraft. Det betyder att du kan applicera en betydande mängd tryck utan att oroa dig för att enheten stannar. Denna högpresterande motor har även Active Torque Control™, vilket gör att PRO kan behålla sin kraft utan att späda ut behandlingshastigheten eller kvaliteten när den applicerar extra tryck.


KÖPARENS GUIDE TILL: ERGONOMI

Men, når den din ländrygg?


Det är en enkel men viktig fråga. Nedre delen av ryggen är bara ett av de många områden på kroppen som är svåra att nå med en typisk handtagsdesign. Therabodys patenterade Theragun triangle-design med flera grepp är ergonomisk och ger oändliga sätt att hålla enheten utan att anstränga sig eller lägga extra tryck på dina händer och armar. Theragun PRO ger den extra fördelen med en justerbar arm, som erbjuder fyra unika armpositioner som skapar de idealiska vinklarna för att nå alla delar av kroppen. Du behöver inte längre sträcka och anstränga dig eller böja dig bakåt för att rikta in dig på det område som behöver avlastning.


KÖPARENS GUIDE TILL: MUNSTYCKEN

Alla munstycken är inte skapade lika.


Lämna bakom hårdplasten. Vad som berör din kropp spelar roll, och andra massagepistolers hårdplastfästen kan skada kroppen. Det är därför alla Therabodys tillbehör, med undantag för den ultrasnälla Supersoft, är gjorda av icke-poröst skum med slutna celler som enkelt kan torkas rent för en mer hygienisk upplevelse.


Tillbehör för massagepistoler finns i alla former och storlekar du kan tänka dig, men det är viktigt att tillbehörets form är utformad med kroppens unika fysiologi i åtanke. Varje Theragun-tillbehör är designat med en unik, exakt form och densitet för att säkerställa rätt behandling i rätt område – ett resultat av år av forskning och feedback från grundaren Dr. Jason Werslands faktiska patienter.


KÖPARENS GUIDE TILL: GARANTIER

Se till att den har garantin för ökad trygghet.


Vi vet att investeringar i ditt välbefinnande eller din återhämtningsrutin inte alltid är ett beslut som sker på någon sekund, så ju mer sinnesro desto bättre. Det är därför vi står vid Therbodys överlägsna produkte med en branschledande garanti på varje enhet.


KÖPARENS GUIDE TILL: FÖRETAGETS ETOS

Född ur ett behov. Inte en trend.


Theragun föddes ur Therabodys egen grundares desperata behov av att lindra sin försvagande smärta. När Dr. Jason Wersland tog med den första prototypen i sin praktik och bevittnade Theraguns förmåga att hjälpa andra, började han arbeta med att se till att varje aspekt av enheten var optimerad för verkliga resultat och var enkel och intuitiv att använda. När du tar upp en Theragun vet du att varje funktion är konstruerad för att erbjuda den mest effektiva behandlingen som möjligt.


Kul fakta: Therabodys team av ingenjörer och vårdpersonal rådfrågades till och med ända ner till handkänslan av det patenterade Theragun Triangle-handtaget. Greppmaterialet ger precis rätt mängd feedback till din hand, något som grundaren Dr. Jason Wersland visste var viktigt från arbetet med sina patienter.


Är du redo att smälta bort stress, spänningar och ömhet med den bästa massagepistolen för återhämtning?

Enkel, elegant eller professionell, det finns en massagepistol för dina behov. Kom igång genom att hitta rätt massagepistol genom att utforska vårt utbud av Therabodys produkter här.

bottom of page