top of page

Floating & kryoterapi: vilken kombo!

Den verkliga utmaningen för idrottare i alla sporter idag är att införa fler och mer effektiva strategier för muskelåterhämtning för att förbättra prestationer på tävling och träning. Även om sportbranschen faktiskt är grunden där populariteten för kryoterapi och floating sporrades, har dessa två lösningar nu blivit de vanligaste valen för alla som vill må bättre och ta hand om sin kropp och sinne.


Låt oss undersöka vad de handlar om.


Floating har en inverkan på både kroppen och sinnet tack vare två distinkta men ändå synergiska effekter. Denna behandling eliminerar beröringspunkter, vilket har en regenererande effekt på kroppen, eftersom ryggraden sträcks ut, vilket minskar muskelspänningar och naturligt korrigerar hållningen. Samtidigt befriar det sinnet från behovet av att reglera kroppstemperaturen då vattnet hålls vid basal och balanserad temperatur, vilket bidrar till ett djupt tillstånd av avslappning, detta som ett resultat av att nivåerna av kortisol reduceras, stressrelaterade & fysiologiska parametrar förbättras och ett optimerat tillstånd för mental träning och ideomotorisk visualisering etableras.Kryoterapi, å andra sidan, använder extremt kalla temperaturer för att påskynda muskelåterhämtninge och minska smärta genom en hämning av nervändar och minskat blodflöde till inflammerade områden. Förutom att minska smärta och främja muskelåterhämtning förbättrar kyla blodflödet och hjälper till att avlägsna skadliga toxiner från kroppen.Floating i sig är en effektiv övning för regenerering av både kropp och själ. Men när den används i kombination med kryoterapi kan det skapa synergier och driftsprotokoll som, när de tillämpas på sport, särskilt, kan hjälpa idrottare att nå topprankade prestationer. Varför?


Kryoterapi sätter igång kroppen och floating regenererar dig och ger dig sinnesfrid


Kryoterapi genererar en explosion av energi efter sessionen eftersom kyla stimulerar ditt nervsystem. Detta är en fördel vad gäller fysisk "produktivitet". Överdriven stimulering kan dock leda till att man känner sig stressad och orolig. Det är här floating spelar sin viktiga roll: det balanserar adrenalinet och ger en känsla av tystnad och sinnesfrid. Efter en kombinerad session med kryoterapi och floating, experimenterar din kropp med en känsla av positiv aktivering utan att känna sig övermannad. Dessutom upplever den förbättrade resultat i sin dagliga produktivitetKryoterapi minskar muskelsmärta och floating bidrar till eliminering av laktat


Extrem kyla, som används i kryoterapi, minskar blodflödet, inflammatoriska tillstånd och muskelömhet i hela kroppen. Floatation lindrar allt tryck från kroppen genom att frigöra den från kontaktpunkter eller begränsningar. Denna lösning minskar den dagliga spänning som belastas på leder, nacke, axlar och rygg. Eftersom laktat elimineras snabbare bidrar det också till en effektiv återhämtning, även vid tillfällen då pausen mellan två på varandra följande fysiska övningar är kort.


Kryoterapi är bra för kroppen och floating är bra för både kropp och själ


Kryoterapi är en väldigt fysisk behandling. Även om det krävs en del mental styrka för att hantera påverkan av kyla, handlar det om att kunna "stå emot" några minuter i en kall kabin. Den faktiska fördelen med kryoterapi är i grunden fysisk: den minimerar blodflödet till skadade områden, det minskar inflammatoriska tillstånd, det förbättrar muskelåterhämtning och lindrar smärta.


Floating gör även gott för sinnet förutom att producera de många fysiska fördelarna som nämns ovan. Eftersom det inducerar ett djupt meditationstillstånd, lär det dig att kontrollera dina tankar och handlingar, det förbättrar emotionell intelligens, hämmar oroligt tänkande, hjälper till att övervinna problem och är ett fantastiskt tillfälle att öva visualisering.


När de arbetar i synergi utövar floatation och kryoterapi en verkan på både kropp och sinne, och implementerar därmed konceptet om en frisk kropp i ett friskt sinne och vice versa.Vårt utbud inom floating och kryoterapiComments


bottom of page