top of page

Hur man blir av med muskelknutor och ömhet med TheragunVi har alla upplevt muskelknutor och ömhet någon gång. Oavsett om det var efter ett hårt träningspass, en lång dag på jobbet eller bara ackumuleringen av livets stress som byggts upp på din kropp.


Detta kan påverka din prestation, minska motivationen och göra det svårt att göra saker du älskar. Men nu finns det en helt naturlig lösning som hjälper dig att snabbt må bättre, återhämta dig snabbare och ta tillbaka makten över din dag.


Hur man blir av med muskelknutor


Knutor kan vara smärtsamma, distraherande och, när de lämnas obehandlade, rent ut sagt försvagande. Från förlamande kramper till muskelspasmer, dessa hårda knölar kan leda till ökad stress och till och med sömnsvårigheter.


Lyckligtvis finns det ett snabbt botemedel inom räckhåll; Theragun. Denna effektiva muskelmassagepistol använder snabb, genomträngande slagterapi för att rikta in sig på dina triggerpunkter, öka blodflödet och lindra dessa plågsamma knutar.


Vad är muskelknutor?


Även känt som triggerpunkter, knutar är hårda, känsliga områden av muskler som är spända och sammandragna - även när du vilar. Dessa kan bero på en mängd olika faktor, oftast från att träna en specifik muskelgrupp för mycket, sitta och göra för lite eller från att ha dålig hållning i allmänhet.


För att bli av med dessa obekväma knutar måste du mjuka upp vävnaden och öka blodflödet i området. För att göra detta, ta din Theragun, hitta en plats att koppla av och kom igång med den här snabbguiden:


Snabb 4-stegsguide för att behandla muskelknutor med Theragun:


  1. Välj vilket fäste du vill behandla muskeln med. Detta beror på hur känsligt området är. Vi rekommenderar att börja med Standard Ball. För en mer målinriktad behandling, använd Cone-tillbehöret. (Detta är speciellt designat för exakt muskelbehandling, triggerpunkter och små muskelområden som händer och fötter.) Använd Dampener-tillbehöret för extra känsliga områden.

  2. Starta din Theragun och ställ in den på en låg hastighet. Den långsammare frekvensen hjälper musklerna att slappna av.

  3. Svep försiktigt Theragun längs din muskel i 1 minut. När du känner knuten, spendera lite extra tid på det området, men tryck inte för hårt. Det här är viktigt! Låt bara din Theragun, och dess kraftfulla djupgående massage, göra jobbet. För en guidad upplevelse om att behandla knutar, ladda ner Therabody-appen.

  4. När du har behandlat området, ägna lite tid åt att ta djupa andetag och fokusera på att koppla av. Vi rekommenderar också att du försiktigt stretchar ut muskeln för att lindra spänningar.Hur man behandlar ömma muskler


Muskelömhet efter ett träningspass är ett gott tecken! Det betyder att du har gjort den svåra delen och nu reparerar din kropp skadorna som orsakats av träningen. Att komma i form och bli starkare är en cykel av att skapa stress på din kropp, vilket ger tid för dessa muskelgrupper att reparera och i slutändan återuppbyggas ännu starkare.


Vad orsakar muskelömhet?


Muskelömhet, även känd som Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS), härrör från små mikrorevor i dina muskler orsakade av träning.


Vanligtvis börjar du känna uppkomsten av muskelsmärta så snart som 8 timmar efter ditt träningspass, men det toppar runt 24 timmar och kan vara i upp till 72 timmar. Detta känns vanligtvis i dina muskler som en värkande smärta i kombination med ömhet och stelhet. Ofta kan denna ömhet göra det svårt att träna igen nästa dag - till och med minska din motivation att komma ut och träna.


Det behöver du inte oroa dig för längre. Theragun hjälper till att få cirkulationen till dessa områden och hjälper dig att komma ut snabbare igen. Så här gör du:


Snabb 4-stegsguide för att behandla ömma muskler med Theragun:


  1. Välj vilket fäste du vill behandla muskeln med. Precis som att behandla knutar kommer detta att bero på hur känsligt området är. Vi rekommenderar att du börjar med Dampener. Om du tycker att muskeln är för känslig, prova vårt senaste tillskott: Supersoft-tillbehöret, utrustad med ultramjukt material som dämpar kraften i din Theragun samtidigt som enhetens amplitud och frekvens ökar blodflödet och syre till muskeln.

  2. Starta din Theragun och ställ in den på en låg hastighet. Vi rekommenderar en låg hastighet för återhämtning och en högre hastighet för uppvärmning och aktivering.

  3. Svep försiktigt din Theragun långsamt längs dina muskler i upp till 2 minuter. Nyckeln här är att använda en lägre hastighet och göra långsamma drag längs dina muskler.

  4. När du har behandlat området, ägna lite tid åt att ta djupa, avsiktliga andetag. Vi rekommenderar även stretching för att hjälpa till med återhämtningen.Fördelarna med perkussiv terapi: ord från Theraguns grundare Dr. Jason Wersland


Theragun Percussive Therapy har en mängd olika fördelar — från att hjälpa till att förebygga värk och smärta i kroppen, minska muskelspänningar på några sekunder, öka rörligheten och rörelseomfånget, öka blodflödet till området för att minska ömhet, täthet och smärta, och kan hjälpa till att accelerera reparation och tillväxt av vävnader. Genom forskning har vi identifierat hur man kombinerar amplitud, frekvens och vridmoment för att effektivt stimulera blodflödet, vilket i slutändan kommer att hjälpa dig att må bättre.


Therabody-appen är den perfekta guiden för hur du bäst använder din Theragun och optimerar fördelarna med rätt hastighet, grepp, fäste och tid på olika områden. Vi har ett otroligt sömnprotokoll på appen, och vi har faktiskt precis släppt en studie som bevisar dess effektivitet när det gäller att främja en bättre natts sömn. Resultaten var fantastiska.
bottom of page