top of page

Stärk ditt immunförsvar med Dry Floating

Benjamin Franklin hade rätt när han sa att "ett gram förebyggande är värt ett kilo botemedel".


När det kommer till ditt immunförsvar står din hälsa på spel och förebyggande åtgärder måste tas på allvar. Förutom att hålla sig aktiv, ha en balanserad kost och sova tillräckligt kan vi även dra fördel av ny vetenskap och innovation inom wellness. De gynnsamma effekterna av floating på muskelsmärta, kognitiv förbättring och avslappning är mycket välkända. Men du kanske inte vet att dry float-terapin hjälper till att stärka immunförsvaret.


Låt oss ta reda på varför.
Minskad stress


Stress förvärrar inflammatoriska tillstånd, vilket är precis motsatsen till vad vår kropp behöver för att förbli stark och effektiv. När vi är stressade "slösar" kroppen energi för att försvara sig, vilket hämmar immunförsvaret. För höga nivåer av stresshormonet kortisol orsakar en försvagning av immunförsvaret och utsätter oss för större risker för både vår fysiska och psykiska hälsa.


Floating bryter denna cykel och, om den ingår i wellness-rutinen, "kan det faktiskt stärka immunförsvaret" (Michael Hutchison, "The Book Floating", 1984). Hur gör den det? Genom att samtidigt minska nivåerna av adrenalin och kortisol, två underprodukter av stress som försvagar immunförsvaret och orsakar metabola dysfunktioner
Förbättrad sömnkvalitet


Vi vet alla hur viktigt det är att sova gott för att ha en stark och presterande organism. Men vi vet också att "sova gott och tillräckligt" är lättare sagt än gjort! Vetenskaplig forskning har visat att floating minskar hjärtfrekvens och blodtryck, vilket gynnar ett tillstånd av djup avslappning och ökad sömnkvalitet. Och inte bara det: det framkallar ett mentalt tillstånd som gynnar meditation och andningsövnignar, två effektiva verktyg för att förbättra sömn och din mentala balans. Det är därför Zerobody, vårt system för Dry Floating, är utrustat med våra Brain Training-program: expertutvecklade mindfulness och andningsövningar, lättillgängliga i audioguiden.
Maximering av andra stärkande behandlingsresultat


Floatingbehandlingen är så effektiv att den kan användas för sig själv eller kombineras med andra immunförsvarsstärkande metoder, såsom infraröd bastu och kryoterapi. En studie utförd av NASA har visat att infraröd terapi kan förbättra cellers hälsa och vävnadstillväxt med fyra gånger. Dessutom hjälper den infraröda bastun till med att minska stress och eliminera gifter. Floating efter en session i bastun gör att kroppen kan internalisera fördelarn och förbereda kroppen för att bekämpa virus och bakterier.


Världsmästaren i Biathlon, Dorothea Wierer, har valt Zerobody Personal och en infraröd bastu för att skapa en egen "Revovery Station" i sitt hem.Comments


bottom of page