top of page

Stress - företags största kostnad?

Stress på jobbet är dyrt. Trots detta struntar många företag i att investera i sina anställdas hälsa, vilket ofta leder till stora kostnader och missnöje bland medarbetare på lång sikt.


Vad är "arbetsrelaterad" stress?


Det är ett psyko-fysiskt tillstånd som är förknippat med känslan av att inte uppfylla krav och förväntningar; för arbetare resulterar detta i en rad problem som kan vara mer eller mindre allvarliga: huvudvärk, gastrointestinala störningar, sömnproblem, irritabilitet, kronisk trötthet eller till och med nervösa sammanbrott eller depression.


För företaget resulterar detta i: hög frånvaro- och personalomsättning, ökning av olycksfall och arbetsskador, bristande motivation, motstånd mot förändring & låg produktivitet. Var och en av dessa faktorer orsakar höga kostnader, och företaget är ofta omedvetet om att dessa är ett resultat av stressrelaterade faktorer.Här är några exempel på data som kommit från internationell forskning om kostnaden för stress för företag:


900 miljarder dollar spenderas varje år över hela världen för de direkta och indirekta kostnaderna för stress.


– I USA anser 62% av arbetstagarna att deras jobb är den främsta orsaken till stress.


– I Storbritannien har frånvarotalet ökat med 72% sedan 2011 och cirka 100 miljoner arbetsdagar gått förlorade sedan 2009 på grund av stressrelaterade orsaker.


– Att ersätta en anställd kan kosta företaget upp till 5 gånger årslönen.Vad tror du? Är det inte dags att vi börjar må bra på jobbet? Företagens välbefinnande sätter igång en dominoeffekt som gynnar hela samhället.


Idag finns det många innovativa företag som jobbar med det som kallas för corporate wellness, några av dessa är Wellable, SonicBoom och Vitality.


Vi på Lyfe Nordic vill med hjälp av vår Zerobody Personal erbjuda dry floating på arbetsplatsen, en behandling som över hela världen anses vara en av de mest effektiva för att minska stress och främja djup avslappning.Du kan läsa mer här:
Comments


bottom of page