top of page

Varför kontakt med vatten gör oss gladare och friskare

De som arbetar med människors välbefinnande vet allt för väl att vatten är en viktig beståndsdel. Vare sig det är på ett spa, inom företagshälsan eller för att boosta atletisk prestanda är fördelarna med hydroterapi många. Men har du någonsin undrat varför det är så?Doktor Wallace J. Nichols förklarar detta utförligt i sin uppsats “Blue Mind: The Surprising Science That Shows How Being Near, In, On or Under Water Can Make You Happier, Healthier, More Connected And Better At What You Do”. Kort sagt, vatten tar fram det bästa i oss och gynnar produktionen av lyckohormoner; detta bekräftas av vetenskaplig forskning.


Vi på Lyfe Nordic ämnar att göra floating i form av Zerobody mer tillgängligt. Här har vi sammanfattat nyckelpunkterna för relevant vetenskaplig forskning. Låt oss tillsammans upptäcka fördelarna med hydroterapi och hur du med hjälp av Zerobody kan göra det till en del av din livsstil eller företagserbjudande.


Färgen av vattnet är lugnande


En statistisk undersökning från 2003 frågade över 200 personer vilken deras favoritfärg var. Och majoriteten svarade att det var blå! Vi lever på en planet som har många nyanser av blå i himmel och vatten, och enligt Nichols skulle detta förklara den reaktion av lycka som vår hjärna upplever när vi ser denna färg. Genom åren har färgterapi associerat färgen blå med en minskning av stress, ångest och sömnlöshet, och till och med förbättring av inflammatoriska tillstånd.


När det gäller färger har Zerobody tagit det ett steg längre! Genom att erbjuda åtta olika färger blir floating-sessionen mer anpassad efter dina specika önskemål.


  • Vill du sova bättre? Välj solnedgångens färger, mellan rött och gult.

  • Vill du fokusera inför ett möte? Ljusblå, färgen för uppvaknande, kommer till din hjälp!

  • Vill du koppla av och njuta av det blåa i vattnet? Låt världens favoritfärg blir din wellness-vän!Vatten känns som vi är 'på rätt ställe'


Vi tillbringar de första 9 månaderna av våra liv helt omgivna av vatten. Vår kropp består till 75% av vatten. Tre fjärdedelar av hjärnan är vatten. Vi känner alla till dessa idéer mycket väl och enligt Nichols förklarar de mycket om fördelarna med hydroterapi (behandlingar som involverar vatten). “Utvecklingen av vår art förde människor utanför vattnet, där de utvecklades från att simma till att slingra och sedan till att gå.” Förhållandet mellan människor och vatten är verkligen medfött och djupt. Därför är det så att “när vi befinner oss nära eller i kontakt med vatten, känner vi att vi är på rätt plats”.


Om du driver ett hotell, ett företag eller en sportanläggning–tänk på en lösning som kan inkorporera vatten med människors välbefinnande. Med Zerobody blir hydroterapi tillgängligt och praktiskt genom sin enkla och mångsidiga metod för att nå hälso- och wellnessmålen för gäster, arbetskamrater eller idrottare.Vatten regenererar sinnet


En vetenskaplig studie från 1995 visade hur närheten till vatten positivt påverkar prestanda och fokus, vilket resulterar i bättre prestationer och större funktionellt fokus. Utöver denna studie har många efterföljande studier påvisat liknande resultat.


Det är därför ingen slump att Zerobody är den perfekta lösningen för företagshälsa. Att fokusera inför ett möte, ladda upp sinnet och minska stressen av en intensiv dag är bara några av de fördelar som tack vare Zerobody ligger inom några minuters räckhåll.


Läs mer om hotell och sportlag som reda har valt Zerobody genom att klicka här.


Vatten lindrar smärta


Hydroterapi och floating är värdefulla allierade för fysioterapeutiska behandlingar och muskelavslappning. Genom att stimulera endorfiner lindrar vatten både kroppssmärta och spänningar, medan det gynnar muskelåterhämtning och vävnadsregenerering genom att förbättra blodcirkulationen. Det är också därför Zerobody vuxit sig så så populär inom sport på senare tid.Om du vill upptäcka hur du kan introducera Zerobody i ditt företag, spa, hotell eller annan verksamhet, hör av dig till oss på hello@lyfenordic.com.

bottom of page