top of page

Zerobody lanseras i Sverige

Som exklusiva distributörer för Zerobody by Starpool Wellness Concept är Lyfe Nordic stolta över att presentera vårt samarbete med Palmer Friskvård, som nu är först i

Sverige med att erbjuda dry floating genom Zerobody - som klassisk floating men helt torrt, mer praktiskt och mer lönsamt.


Denna patenterade innovation låter användaren sväva tyngdlöst över 400 liter kroppstempererat vatten och befriar därmed det centrala nervsystemet från yttre stimuli. Zerobody ger dig en väldigt effektiv behandling för att minska stress, främja återhämtning och förbättra sömnen.“Vi på Palmer Friskvård ser på hälsa hos varje individ som en helhet och i det är återhämtning en mycket viktig del. Vi vill erbjuda våra klienter det bästa inom alla områden av hälsa och därför är vi stolta över att vara den första studion i Sverige som erbjuder dry floating”, säger Fredrik Palmer, VD och grundare Palmer Friskvård.


Floating anses världen över vara en av det mest effektiva behandlingarna för att minska stress och främja snabb återhämtning av kropp och sinne. Dess fördelar täcker olika aspekter av vårt dagliga liv, från behandling av sömnlöshet och kronisk smärta till kognitiv förbättring och atletisk återhämtning efter skada. Under behandlingen aktiveras vissa specifika hjärnområden, vilket stimulerar en fysiologisk reaktion mot stress, med en förbättring av mentala prestationer. Under tiden har frånvaron av kontaktpunkter visat sig ha en gynnsam effekt på kroppen och eventuella smärtor. Genom Zerobody får användaren alla fördelar av klassisk floating utan att bli blöt eller bli instängd i en mörk kapsel.

Vad är Zerobody?


Zerobody är en bädd som tillåter dig att flyta tyngdlöst över 400 liter 37 gradigt vatten. När behandlingen påbörjas sänks du ner i vattnet (utan att röra vattnet) och du upplever tyngdlösheten som leder din kropp och ditt sinne in i djup avslappning. För att bidra till ytterligare avslappning får du genom hörlurar lyssna till lugnande musik, guidade andningsövningar eller meditation. Zerobody är skapad för att ge kunden en upplevelse, en känsla av att sväva och slappna av på riktigt. Redan efter 10 minuters behandling har hälsoeffekter setts. Rekommenderad tid för behandlingen är dock mellan 20-45 minuter.

“Dry floating är en av de hetaste innovationerna inom wellness och biohacking och är med sin enkelhet en perfekt behandling under en stressig vardag. Vi är glada att ha Palmer Friskvård som vår första partner i Sverige och ser fram emot att se responsen hos kunderna”, säger Alexander Bica, VD och grundare på Lyfe Nordic, nordisk distributör av Zerobody.


Vem passar dry floating för?


Zerobody passar för alla och har inga kontraindikationer. Jämfört med klassisk floating i en vattentank är dry floating enkelt och bekvämt, inget ombyte eller dusch behövs och hygien är helt garanterad. Dry floating har blivit populärt bland annat hos professionella idrottslag runt omkring i världen för att minska inflammation, förbättra återhämtningen och även sömnen. Zerobody är även för alla som har mycket stress i livet, för den som har smärtor i kroppen eller den som allmänt värnar om sitt välmående.


Hälsoeffekter av dry floating

  • Minskar muskel och ledvärk

  • Verkar stressreducerande

  • Förbättrar blodcirkulation

  • Förbättrar sömnkvalitet och minskar insomnia

  • Ökar fokus och koncentrationsförmågan

  • Förbättrar återhämtning av muskler efter träning eller skada
Comments


bottom of page